LUNA, kryptomince s největší tržní kapitalizací

LUNA token Terry má devátou největší tržní kapitalizaci 30 miliard dolarů. Popularita této kryptoměny a růst pochází hlavně z asijsko-pacifické oblasti světa.
Terra se snaží stvořit měnu stable coinů, která by byla kryta digitálními a reálnými aktivy. Tento rok dosahuje měna kritického množství a aktivity.
Narůstající aktivita
Od loňského roku silně vzrostl počet adres peněženek, a to ze zhruba 900 000 na 3,5 milionu. Způsobilo to ohromný nárůst nákupu, prodeje a útraty měny, což zvýšilo její hodnotu a užitečnost.
Na tokenu LUNA se díky nedávnému uvedení na americký trh může dočkat masové popularity trhu, které se v loňském roce těšilo mnoho alt mincí. Ohledně toho, že jde o asijsko-tichomořskou společnost, USA nebyla hlavním cílem. Po celém světě už má ale 220 000 odběratelů, kteří poskytují stabilní síť, jež je připravena zvládnout růst.
Tvořeno pro růst
Terra již prokázala užitečnost, nejen zpěněnou teoretickou hodnotu, jak je tomu u mnoha alternativních mincí. Blockchain LUNA ukázal, že zvládne velký objem transakcí, a stabilní počet odběratelů poukazuje na stabilní a dlouhodobou víru v token LUNA. 
Terra je schopna zvládnout vysokou aktivitu na svém blockchainu. V současné době zpracovává 24hodinový objem ve výši zhruba 3,1 miliardy dolarů. Pro porovnání: ADA 900 milionů dolarů, SOL 1,5 miliardy dolarů a XRP 1,9 miliardy dolarů. I při takovém objemu obchodů řetězec neustále zpracovává o něco méně transakcí za sekundu, než je hranice 10 000. Aktuální odhady Terra jsou 4000-7000 transakcí během sekundy. Terra prokázala, že vysoký objem zvládá a je schopna i většího.
Terra se snaží být světovou měnou a peněžním tahounem a snaha se jí daří. Mohla by se stát nejvíce levným a zároveň efektivním způsobem, jak měnami globálně hýbat. 
Terra nedávno přidala 3 miliardy dolarů v BTC na podporu své měny. To je skvělým znamením toho, že měna roste a vývojáři jí poskytují co největší podporu.
Terra chce, aby byly její stable coiny založeny na měnovém standardu BTC a umožnily jí vytvořit stable coiny, která bude opravdu decentralizovaná. Jde o velmi výjimečný a komplexní způsob provedení stable coinů, který je založen na vztahu 1:1 s centrálním repozitářem. 
V tradičním stable coinu je Terra kryta tradičním bankovním účtem. Kde je jeden token krytý jedním reálným dolarem na bankovním účtu. Terra zálohuje svá aktiva stable coinů v blockchainu. Není žádná centrální tradiční banka, která by veškerou hodnotu držela.

Share

Tweet

Příspěvek LUNA, kryptomince s největší tržní kapitalizací pochází z I-trader : Novinky ze světa burzy a obchodování