Změna směru? Bitcoin se konečně dostal ze své nejdelší sekvence 9 červených týdnů

Po devíti po sobě jdoucích týdnech uzavření níže než v předchozím se bitcoinu konečně podařilo prolomit tento negativní trend a zaznamenal svou první zelenou týdenní svíčku od konce března. Stalo se tak, když aktivum za posledních 12 hodin vyskočilo na 30 000 dolarů a dále.
První týdenní zelená svíčka BTC od března
Bylo to na konci března, kdy se krajina kolem primární kryptoměny zdála výrazně optimističtější. V tu chvíli bitcoin přidal více než 10 000 dolarů za dva týdny a vypadalo to, že je připraven napadnout kýženou hranici 50 000 dolarů. Co však následovalo, byl pravý opak.
Místo toho, aby se BTC vydal dále na sever, začal se vracet, někdy pozvolněji, někdy násilněji. O týdny později se vyrovnala negativnímu rekordu, pokud jde o po sobě jdoucí týdenní svíčky uzavřené v červených číslech (6). Série však pokračovala a bitcoin minulý týden zaznamenal 9. takovou svíčku v řadě.
Posledních sedm dní bylo pozitivnějších, protože BTC v polovině týdne dokonce vzrostly nad 32 000 dolarů. Navzdory tomu, že se tam nedařilo a vrátila se pod 30 000 USD, kryptoměna stále dokázala uzavřít týden nad 29 250 dolarů (zavírací cena na konci minulého týdne). Jako takový viděl svou první týdenní zelenou svíčku od 21. března.
Jen několik hodin poté se situace znovu obrátila k lepšímu, když BTC vyskočil nad 30 000 $ a nyní je dokonce severně od 31 000 dolarů.

Skončilo to nejhorší?
Když bitcoin ztratil více než 20 000 dolarů za dva měsíce v jednu chvíli, mnoho komunitních analytiků začalo spekulovat o tom, zda aktivum konečně našlo své lokální dno. Poslední takové diskuse, jak včera informoval CryptoPotato, se dotkly fáze kapitulace, která podle CryptoQuant viděla investory upustit od velké části jejich držených BTC.
Analytici tvrdili, že trhy mají tendenci klesat na dno za takových podmínek, kdy se investoři zbavili svých aktiv, a to i se ztrátou. „Na medvědích trzích kapitulace dlouhodobých držitelů obvykle znamená víceleté dno,“ dodali.
CryptoQuant nicméně varoval, že dokončení tohoto výprodeje může trvat týdny nebo dokonce měsíce a nebude to jednorázová záležitost.

Share

Tweet

Příspěvek Změna směru? Bitcoin se konečně dostal ze své nejdelší sekvence 9 červených týdnů pochází z I-trader : Novinky ze světa burzy a obchodování