Volkswagen chce vyrábět milion elektromobilů ročně

Společnost Volkswagen chce do roku 2022 vyrábět milion elektromobilů za rok a předstihnout tak i společnost Tesla. Stane se tak zřejmě světovou jedničkou.
Automobilová společnost Volkswagen má v plánu vyrábět do konce roku 2022 milion elektrovozů za rok. Výrobní plán automobilky zveřejnila agentura Reuters. Německá automobilka by tak předstihla americkou společnost Tesla, která má v plánu vyrábět půl milionu elektroaut ročně. Obě společnosti dokončují své výrobní továrny v Číně.
Plány VW do budoucna
Podle plánů automobilky VW by čínské továrny měly začít dodávat na trh 600 000 elektrických vozů ročně. Podle plánů se německá automobilka dostala ve velkovýrobě elektrovozů mnohem dále než ostatní průkopníci v odvětví elektroautomobilismu. Společnost VW spoléhá na zavedenou pracovní sílu ve svých starších čínských závodech, které leží v An-tchingu a ve Fo-šunu. V příštím roce k nim přibudou další dvě nové továrny. Rozsah výroby a rychlost zavádění elektrifikace naznačuje, že společnost Volkswagen předežene začínající podniky v odvětví.
Nové elektrovozy
Společnost Volkswagen chce do roku 2021 vyrábět v německém Zwickau 330 000 elektromobilů za rok. Díky úsporám chce snížit cenu elektromobilu na 20 000 eur, v přepočtu asi 510 000 korun. Model 3 od automobilky Tesla určený pro masový trh v současnosti stojí v přepočtu více než jeden milion korun. Společnost Tesla v roce 2016 uvedla, že chce do roku 2018 vyrábět více než 500 000 vozidel typu Model 3, což ale nesplnila. Letos hodlá dodat na trh 360 000 až 400 000 elektromobilů. Tento počet ale zahrnuje všechny modely této značky. Společnost Volkswagen se v roce 2025 zřejmě stane světovou jedničkou ve výrobě elektromobilů. Sama uvádí, že v roce 2028 ročně vyrobí 22 milionů elektrických vozů, z čehož asi 11,6 milionu bude pocházet z čínských továren.
Příspěvek Volkswagen chce vyrábět milion elektromobilů ročně pochází z