Solana prudce klesla na dvouciferné číslo uprostřed dalšího zastavení sítě

Solana byla včera krátce zastavena na více než čtyři hodiny, což vyvolalo masivní výprodej nativní kryptoměny SOL v síti.
Solana (SOL), rychlý blockchain vrstvy 1, ztratil 11,1 % a aktuálně se obchoduje za 39,72 USD, podle údajů CoinMarketCap.
Devátá největší kryptoměna s tržní kapitalizací 13,5 miliardy dolarů je nyní o 84,7 % nižší než její historické maximum 260,06 dolaru zaznamenané v listopadu 2021.
Dlouhodobá medvědí akce na SOL vymazala za posledních šest měsíců desítky miliard dolarů investičního majetku.
Tržní kapitalizace aktiva dosáhla 6. listopadu 2021 historického maxima 77,99 miliardy dolarů.
Pád Solana
Dva hlavní důvody dnešní medvědí cenové akce se točí kolem výpadku blockchainu, ke kterému došlo včera, a prudce klesající poptávky po nezaměnitelných tokenech (NFT) založených na Solana.
Včera se blockchain potýkal s výpadkem více než čtyři a půl hodiny, podle stavu Solana. Jednalo se o první výpadek za poslední měsíc, přičemž předchozí výpadek nastal 1. května 2022.
Blockchain se za poslední 3 měsíce snažil zajistit 100% dostupnost (měřítko dostupnosti).
Síť čelila nejhoršímu výpadku v lednu 2022, kdy síť havarovala každý den po dobu sedmi po sobě jdoucích dnů.
„Vyčistili jsme všechny roboty,“ tweetoval Anatoly Yakovenko, spoluzakladatel společnosti Solana po odstranění posledního výpadku.
Uprostřed výpadku také prudce poklesl zájem o Solana NFT. Podle údajů z Cryptoslamu klesly celkové tržby NFT na Solana o 61,30 % na 1,72 milionu USD.
Okay Bears, sbírka NFT typu Bored Ape Yacht Club na Solaně vykázala snížený zájem uživatelů, přičemž 24hodinový objem obchodování klesl o 43,40 %, podle údajů z OpenSea.
Objemy obchodů s dalšími oblíbenými kolekcemi NFT na Solaně, včetně Trippin’ Ape Tribe, DeGods a FatCats Capital, také za stejné období klesly nejméně o 40 %.
Pokud jde o přední kryptoměny, bitcoin za poslední den klesl o 4,87 % a obchoduje se kolem 29 968 USD. Ethereum se obchoduje za 1 826 USD, což je pokles o více než 5,5 % za posledních 24 hodin.

Share

Tweet

Příspěvek Solana prudce klesla na dvouciferné číslo uprostřed dalšího zastavení sítě pochází z I-trader : Novinky ze světa burzy a obchodování