Singapur povolil dva bitcoinové investiční fondy

Společnost Fintonia Group, která je správcem investičních fondů v Singapuru a státním regulátorem Monetary Autority of Singapore (MAS), včera spustila dva bitcoinové fondy,
které umožňují místním institucím lehkou expozici vůči Bitcoinu. Fintonia Bitcoin Physical Fund a Fintonia Secured Yield Fund umožňují profesionálním investorům snadné a bezpečné vystavení vůči Bitcoinu.
„Fondy jsou již aktivní a investorům umožňují pravidelné upisování se a vyplácení, protože
jde o otevřené fondy, které jsou velmi podobné podílovým fondům. Finanční prostředky
jsou dostupné pouze pro akreditované investory,“ to uvedl zakladatel společnosti Adrian Chng pro portál Cointelegraph.
První fond Fintonia Bitcoin Physical Fund je zaměřený na investory, kteří chtějí přímou expozici vůči Bitcoinu, která jim umožní ho ve velkém nakupovat, držet a prodávat. Tento fond je krytý opravdovými bitcoiny. „To znamená, že kupujeme skutečné bitcoiny a ne jeho deriváty,“ zvýrazdnil Chng.
Druhý fond Secures Yield Fund nabízí investorům jednoduchý přístup k soukromým půjčkám zajištěným Bitcoinem. Bitcoin podle Chnga funguje jako výborná zástava pro půjčky. „Obchoduje se 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a je vysoce likvidní s přibližně 30 až 60 miliardami dolarů denně. V případě potřeby se dá v porovnání například s komoditami a reálnými aktivy velmi rychle a snadno zlikvidovat,“ upřesnil.
Oba fondy využívají licencovaného uschovatele třetí strany, který spravuje bitcoiny k nim vázané. Investice jsou pojištěny proti krádeži i hackerům.
CEO firmy doplňuje, že fondy jsou přísně regulovány a zákazníci, kteří se zapojí, musí projít procesem KYC (znej svého klienta, z anglického Know Your Client). Jsou určeny výlučně pro profesionální investory.
Vznik těchto dvou investičních fondů zaměřených na Bitcoin ukazuje, že Singapur myslí svou touhu vyniknout a stát se globálním centrem kryptoměn velmi vážně. Místní regulační orgány vydaly několik licencí o legalizaci obchodování kryptoměn v této zemi.

Sdílet

Tweet

Příspěvek Singapur povolil dva bitcoinové investiční fondy pochází z I-trader : Novinky ze světa burzy a obchodování