Lidé chtějí dostat zaplaceno kryptoměnami za cvičení v Metaverzu

Z nového průzkumu vyplynulo, že technologie blockchain mohou být lepší motivací kondice než tradiční měnové pobídky.
Z nového průzkumu vyplynulo, že více než 80 % lidí by bylo motivováno k tomu, aby se více věnovali fyzickému cvičení, kdyby za své úsilí dostávali zaplaceno v kryptoměnách. 
Průzkum, který provedl fitness web FitRated, se ptal 1 001 Američanů na jejich úvahy o fitness technologii související s blockchainem.
Z průzkumu vyplynulo, že ohromujících 40 % lidí by bylo ochotno zrušit své současné fyzické členství v tělocvičně pro jednoho v Metaverzu a že 81 % respondentů by bylo více motivováno k tomu, aby zůstali v kondici, pokud by byli motivováni platbami v kryptoměnách.
Dříve studie provedená Národním úřadem pro ekonomický výzkum dospěla k závěru, že samotné peníze by na motivaci lidí chodit do posilovny nestačily. Podle výzkumu agentury FitRated by však finanční pobídky založené na blockchainu mohly právě stačit, neboť 63 % lidí souhlasí s tím, že „primárním přínosem“ technologie blockchain byla motivace k fitness. Z toho se snaží těžit několik projektů, které si chtějí přivydělat.
Bylo zjištěno, že primárním důvodem, proč lidé mohou dát přednost finančním pobídkám založeným na blockchainu před standardními peněžními, je koncept „gamifikace“, přičemž 83 % respondentů uvedlo, že se jim líbí, že fitness aplikace založené na blockchainu gamifikují fyzickou aktivitu.
Na dotaz, jaké typy zdatnosti by se zavázali vydělávat na kryptografii, odpovědělo 49,1 % respondentů, že vybranou činností bude chůze. Těsně za ním následovala cyklistika s 47,2% a plavání se umístilo na třetím místě s 41,4 %.
Když přišlo na to, v jaké kryptoměně chtějí lidé platit, Bitcoin (BTC) byl v drtivé většině preferovanou volbou, pro BTC se rozhodlo 72 % respondentů. Ethereum (ETH) bylo s 35,5 % na druhém místě, těsně následované Dogecoinem(DOGE) s 34,6 %.
Fitness aplikace založené na blockchainu jsou v současné době na vzestupu. Průkopníkem ve fitness prostoru blockchain je Web3 move-to-earn aplikace s názvem STEPN , která gamifikuje zážitek z běhu tím, že poskytuje uživatelům možnost razit unikátní NFT boty.
STEPN sice může být jednou z nejlépe zavedených Web3 aplikací ve fitness světě, ale rozhodně není sám. Jako konkurent se objevila další aplikace move-to-earn s názvem Step App, která běží na Avalanche blockchain, což signalizuje nátlak společností Web3, které se snaží napojit na fitness průmysl v hodnotě 100 miliard dolarů.

Share

Tweet

Příspěvek Lidé chtějí dostat zaplaceno kryptoměnami za cvičení v Metaverzu pochází z I-trader : Novinky ze světa burzy a obchodování