Falešné bitcoiny a jejich možný propad

Analýza obchodů s kryptoměnami poukazuje na falešné bitcoiny. Skutečný zájem o kryptoměny je podle výzkumu až o 86 %, než nám ukazují čísla při obchodování na burze.
Analýza obchodů s kryptoměnami, kterou provedla společnost Bitwise Asset Management a byla také komentována Vavřincem Čermákem ze serveru The Block, poukazuje na to, že většina obchodování s kryptoměnami zcela neodpovídá reálné ekonomické aktivitě. Slouží pouze k umělému navyšování objemů a následně tak přispívá k manipulaci s cenou Bitcoinu a všech dalších kryptoměn.
Bitcoin a jeho možný propad
Bitcoin je nejznámější kryptoměna. V posledním týdnu se jeho cena markantně zvýšila a vystoupala až na 9 000 dolarů. Jde o rekordní hodnotu, které bitcoin dosáhl během roku. Nyní se bitcoin dostal nad částku 200 000 korun. Je velkou otázkou a předmětem mnoha nekonečných diskuzí, zda má bitcoin skutečně tuto objektivní hodnotu, nebo se jeho cena odráží jen od psychologického naladění těch, co s ním obchodují.
Bitcoin a JPMorgan
Na bitcoin nyní ale trochu změnila názor největší americká banka JPMorgan. V roce 2017 se její nejvyšší šéf Jamie Dimon vyjádřil, že využitelná hodnota bitcoinu je prakticky nulová. Před nedávnem ale ta samá bankovní společnost provedla analýzu, ve které využitelnou hodnotu bitcoinu nakonec přiznala. Nyní je využitelná hodnota bitcoinu přibližně 5 000 dolarů. Banka vychází z faktu, že vznik bitcoinu není zcela zadarmo. Vyžaduje ke svému vzniku výpočetní sílu a velké množství elektřiny. Fakt, že nyní bitcoin stojí asi o 75 % více, než odpovídá objektivní hodnotě bitcoinu, pak banka označuje jako záležitost psychologických pochodů.
Reálná hodnota nebo nafouknutá bublina
Bitcoin provázejí na jedné straně spekulace profesionálních obchodníků a na straně druhé obavy začátečníků obchodujících s bitcoinem. Spojuje je obava z toho, aby nepropásli příležitost a vydělali na vlně cenového růstu, jakou jsme mohli zažít na konci roku 2017. Pokud se ale znovu nafoukne bitcoinová bublina, může v současné době tedy všechny spekulanty uklidnit informace, že její splasknutí bitcoin nesrazí na nulu, ale na udanou objektivní úroveň 5 000 dolarů.
Příspěvek Falešné bitcoiny a jejich možný propad pochází z I-Trader