Ethereum: Jak mohou investoři doufat, že ušetří 126 miliard dolarů ETH

Kouzlo Etherea v kryptoprostoru se možná zmenšuje. Nejen kvůli jeho podmanivé cenové akci, ale také proto, že si to lidé právě teď moc nepřejí. 
Od institucionálních investorů po retailové investory se před fúzí všichni drží zpátky. A, to nyní nese nepříznivé účinky na Ethereum.
Ethereum nadále trpí a… 
Po ničivém krachu minulý týden se většina retailových investorů pustila do tržního výprodeje. Ne však institucionální investoři. Sebrali aktiva, kterých se jiní investoři zbavili, a nakonec do těchto aktiv investovali přes 274 milionů dolarů. 
Na seznamu byli například Litecoin, Tron, a dokonce i Cardano, ale ne Ethereum. Ethereum pokračovalo ve své sérii registrace odtoků a zaznamenalo odliv v hodnotě 26,7 milionu dolarů. To stlačilo měsíční odliv na 41,8 milionu dolarů a meziroční odliv na 236 milionů dolarů.
Humbuk a obavy kolem slučování byly vysoké, což je pro některé lidi příležitost dostat se dovnitř dříve, než ceny vyletí vzhůru. Zvlášť když se z Etherea stane PoS. Jiné nepředpokládají zásadní dopad, protože v kryptoprostoru byly v minulosti velké aktualizace nepřehledné. 
Pohled na chování investorů by však mohl poskytnout určité vodítko, jakým směrem by se mohli v nadcházejících týdnech ubírat. A toto vyprávění se liší od medvědích spekulací.
V delším časovém horizontu jsou investoři fixováni na akumulaci. To je důvod, proč navzdory krachu z 9. května byla všechna ETH, která byla prodána (asi 479 tisíc ETH v hodnotě 998,8 milionu dolarů), 17. května vykoupena zpět do 24 hodin.
Mezi držiteli ETH skutečně zavládla určitá panika. A to i mezi stálými dlouhodobými držiteli, kteří v posledních několika dnech své pozice značně zlikvidovali.
Nebude to však trvat příliš dlouho, protože investoři se už vzpamatovávají ze stavu strachu. Kromě toho budou optimističtí, pokud jde o dynamiku směrem dopředu.
To je nezbytné k tomu, aby se cena zotavila, protože bez důvěry investorů bude pro Ethereum velmi obtížné udržet se nad hranicí 2 000 dolarů. 
Za současné situace je téměř 50 % dodávek ve ztrátě. To znamená, že je třeba ušetřit přes 125 miliard dolarů z peněz investorů.

Share

Tweet

Příspěvek Ethereum: Jak mohou investoři doufat, že ušetří 126 miliard dolarů ETH pochází z I-trader : Novinky ze světa burzy a obchodování