Bitcoin (BTC) pokračuje v konsolidaci nad 31 000 dolarů

Bitcoin (BTC) od 12. května roste a je v procesu ověřování horizontální oblasti 30 500 USD jako podpory.
BTC se zvyšuje od dosažení minima 26 700 dolarů 12. května. Pohyb nahoru zatím vedl k maximu 32 399 dolarů 31. května.
Před pokračujícím nárůstem denní RSI generoval významnou býčí divergenci (zelená čára) a také vybočil z medvědí trendové čáry (přerušovaná).
Dalším důležitým vývojem je znovuzískání horizontální plochy 30 500 USD. Zatímco se zpočátku zdálo, že BTC z této úrovně klesl, nedávný pohyb naznačuje opak. Pokud se cena podaří potvrdit ji jako podporu, byl by to velmi býčí vývoj, od kterého by se očekávalo, že povede k vyšším cenám.
Pokračující odskok
Bližší pohled na denní graf ukazuje, že cena od března klesá pod klesající linii odporu. Linka byla nedávno ověřena 5. května a v současné době se shoduje s úrovní odolnosti 0,5 Fib retracement na 33 350 dolarů.
Průlom RSI z trendové čáry naznačuje, že cena bude úspěšná při proražení z čáry. Ale skutečnost, že se RSI stále obchoduje pod 50, tuto možnost zpochybňuje.
Existují tedy dvě zásadní úrovně odporu ve formě klesající linie odporu a horizontální oblasti podpory na 30 500 USD. To, zda se BTC vymaní z linie nebo klesne pod oblast podpory, pravděpodobně určí směr budoucího trendu.
Analýza počtu vln BTC
Od minima z 12. května je možné, že se cena obchoduje ve vzestupném paralelním kanálu. Pokud ano, je aktuálně uprostřed kanálu (červený kruh).
Kromě toho by BTC mohl být ve vlně C korektivní struktury A-B-C.
Dát vlnám A:C poměr 1:1 by vedlo k nejvyšší hodnotě 34 000 dolarů. To se také shoduje s odporovou linií kanálu.
Bližší pohled na počet podvln tuto možnost podporuje a naznačuje, že cena je v podvlně čtyři pětivlnného vzestupného pohybu. Tuto interpretaci podporuje i skrytá býčí divergence, která se vyvíjela ve dvouhodinovém RSI.
Dlouhodobější počet vln také naznačuje, že cena mohla dosáhnout dna.

Share

Tweet

Příspěvek Bitcoin (BTC) pokračuje v konsolidaci nad 31 000 dolarů pochází z I-trader : Novinky ze světa burzy a obchodování