Anonymní tvůrce Bitcoinů Satoshi Nakamoto je 20. nejbohatší člověk na Zemi

Satoshi Nakamoto vstoupil v polovině dubna do seznamu 20.nejbohatších lidí na světě, ale poté, co cena Bitcoinu poklesla, jmění vynálezce blockchainu významně kleslo. V minulém týdnu se Nakamoto opět dostal na žebříček 20 nejmajetnějších lidí. Cena bitcoinu raketově vzrostla a překročila hranici 60 000 dolarů. Podle odhadovaného množství bitcoinu drženého Nakamotem je vynálezce největší kryptoměny 20. nejmajetnější osobou. Nakamoto se během 5 měsíců dostal z pozice 159.nejbohatší osoby mezi top 20.  Odhaduje se, že Nakamoto vlastní zhruba 1 milion bitcoinu. Ohledně vlastnictví kryptoměny panují debaty, někteří věří, že vynálezce vlastní více než 1 milion, někteří věří že jen okolo 750 000. 
Nakamoto tak vlastní přibližně 62 miliard dolarů v Bitcoinu, 625 milionů dolarů,169 milionů dolarů v BitcoinuSV a 191 milionů dolarů v ecash. 
Tvůrce Bitcoinu musí dohnat dva nejbohatší muže na světě, Elona Muska a Jeffa Bezose. Hodnota Muskova jmění se pohybuje kolem 214,8 miliardy dolarů a Jeff Bezos vlastní přibližně 197,8 miliardy dolarů. 

Sdílet

Tweet

Příspěvek Anonymní tvůrce Bitcoinů Satoshi Nakamoto je 20. nejbohatší člověk na Zemi pochází z I-trader : Novinky ze světa burzy a obchodování