Novinky na trhu s kryptoměnami

BAKKT nově zavádí bitcoinové futures vypořádané v hotovosti. Země BRICS zase zvažují společnou kryptoměnu. Venezuela vyplatí seniorům vánoční bonusy ve virtuální měně Petra.
V posledních dnech Bitcoin mírně ztrácí a cena je těsně nad 8 600 USD. Nejlépe si vede Tezos, který si připsal 7,83 %. Členské státy BRICS, kam patří Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika zvažují společnou kryptoměnu pro snížení závislosti na USD. Zvažuje se vývoj společného platebního systému v podobě sítě, která by byla konkurentem pro platby od společnosti SWIFT i společná kryptoměna.
Bitcoiny a hotovost
BAKKT zavádí bitcoinové futures, které bude vypořádáno v hotovosti. BTC futures na platformě Interkontinentální burzy – ICE Bakkt odhalil COO Adam White na konferenci Invest NYC. Bakkt zase potvrdil závěrečnou fázi testování vlastní aplikace pro retailové klienty. Řešení pro institucionální investory se přesune i do oblasti drobných investorů a dojde k rozšíření rozsahu služeb.
FB a Libra
Facebook prochází těžkým jednáním s globálními regulačními úřady. Minulý týden však vydala asociace Libra aktualizaci pro vývojáře. Vývojář sdružení Libra Michael Engle uvedl na blogu, že od září bylo na resetované síti zaregistrováno více než 51 000 transakcí. Vývojáři otestovali na testovací síti 34 projektů. Na předběžné síti pro testování je v provozu 7 uzlů a dalších 14 je v procesu vývoje.
Venezuela vyplatí seniorům vánoční bonusy v kryptoměně Petra
Venezuelský prezident Nicholas Maduro onámil, že vánoční bonus důchodcům vyplatí v národní kryptoměně Petro. Venezuela podporuje co nejširší přijetí Petra mnoha způsoby. Jde o první zemi, kde půjde otestovat, zda může opravdu nějaká digitální měna nahradit stávající fiat systém.
Bankomaty na kryptoměny
Podle údajů společnosti CoinATMRadar je v současné době na celém světě 6 003 bankomatů na kryptoměny. Spojené státy vedou v počtu bitcoinových bankomatů, kterých je přes 3 900. Kanada je na druhém místě s počtem 653 a třetí Velká Británie s 272 krypto ATM.
Příspěvek Novinky na trhu s kryptoměnami pochází z I-Trader